Måndag!

Nu är det måndag igen och helgen har bara rusat iväg! I fredags träffade jag en mamma som jag har snackat med på internett ett litet tag vi hittade varandra på familjeliv.se och så mejla vi ett tag sen snackade vi på Facebook, vilket resulterade i att vi bestämde att vi skulle träffas och hitta på någonting. Det roliga är också att vi bor bara en hållplats ifrån varandra. Så i Fredags klockan 10.30 så träffades vi på Axel Dahlströms torg och tåg spårvagnen till Öppna Förskolan där. Jag tyckte att det var jätte trevligt och vi sa att vi skulle ses igen :). Och jag blev jätte glad när jag redan igår fick ett mejl på facebook. Så nu får vi ses igen :)

I lördags var vi uppe på Hammarkullefestivalen och tittade lite grann, det var väldigt mycket folk som kryllade överallt men det var trevligt. kvällen slutade med lite tacos och godis :).

Igår var vi nere på Mariaplan där dom hade öppenloppis på gatorna för alla de var bara att ta med sig ett bord och lite saker och ställa sig någonstans och sälja! Det var knökat med folk. Sen vart det film på kvällen och lite söndagsmiddag med familjen!

Jag vet inte om jag skrev det i mitt förra inlägg men vi har fått lägenhet :) Så kontrakt skrivs nu i veckan och inflyttning sker efter den 15e Juni!! Det skall bli så kul. Så nu skall vi bo i Falköping 10 minuters gångavstånd till centralstationen. 

Idag händer det inte så mycket skall ta det lugnt är väldigt trött efternattens skrikerier, fast jag börjar att vänja mig nu. Har varit mycket skrik dom senaste nätterna faktiskt.

Nej nu skall jag hänga lite tvätt och göra lite nytta medans Melwin ligger i soffan och sover!! Kram på er!!


Godmorgon :)

Godmorgon på er allihopa och hoppas att ni har sovit gott! Här har det varit lite skrikit Melwin skrek i ca 2 timmar i natt så snacka om att man är trött!! Är det någon som har nått förslag på hur man gör med barn som inte vill sova!! Läste på nätet att barn i Melwins ålder skall sova ca 14 timmar 11 timmar på natten och 3 timmar på dagen!! Igår sov lilleman kanske 1 timme på dagen!! Inte konstigt att man är trött när man inte kan vila på dagen och inte på natten!! Ja ja så är det väll att vara mamma. Det gör i och för sig inget får ta vara på dom underbara stunderna nu när han är liten för senare vill han nog inte att mamma springer och pussar på honom :)

Nej nu skall jag fortsätta att göra mig i ordning! 

Kram på er och hoppas ni får en bra dag!!


Bästa dagen på länge!

Idag har verkligen varit den bästa dagen på väldigt länge!! Har vart ute och handlat mat till lilleman och blöjor och sånt så nu klarar han sig i en månad. SKÖNT att ha det gjort så behöver man inte fixa det mer. Sen var vi i stan jag och min man och våran lille plutt och handlade lite det resulterade i 4 bodys för Melwin, 3 t-shirt och 3 par byxor till Magnus och 2 byxor, 6 linnen, ett par kort byxor och lite underkläder. 

En annan underbar nyhet som verkligen gjorde denna dagen till en av dom bästa dagarna var att vi fått lägenhet i Falköping :) så vi flyttar den 15 juni, eller vi får lägenheten den 15e juni men vi vet inte riktigt om vi kan flytta då det beror ju på om Magnus är ledig då eller inte men i Juni blir det flytt :). 

Sen har Magnus också fått reda på att han får vara kvar på sitt jobb till den siste Augusti. Så det ser verkligen ut som att de håller på och bli ljusare för oss och det förtjänar vi verkligen!!

Nu blir det sängen för i morgon blir de upp tidigt :)

Kram på er och sov så gott!!


Godnatt

Så nu skall jag äntligen få gå till sängs och sova en liten stund innan lilleman vaknar igen!!

Idag tog det bara 1,5 timme att få honom att somna!! Känns jätte jobbigt att han skriker och grinar innan man skall få honom att somna och varje kväll tar det mellan 30 min till 2 timmar innan han somnar. Men men nu sover min lille älskling och i sin egen säng dessutom :).

Nu ikväll har vi kollar på semifinalen i eurovision song contest, inte jätte många bra bidrag med idag faktiskt. Jag tyckte att Grekland var en av dom bättre. 

Men på torsdag får man ju titta för då är Sverige med och skall tävla om att få komma med i finalen eller inte. 

Annars har här inte hänt så jätte mycket faktiskt! Så nu blir det sängen och hoppas att John Blund vill komma på besök hos mig :) 

Natti Natti


Måndagskväll

Nu börjar denna dagen att lida mot sitt slut. Vädret har varit underbart idag okej det har varit lite blåsigt men om man bortser från de så har det varit jätte fint.

Har dock inte gjort sådär jätte mycket varit på lagret på hisingen och ställt in lillebrorsans golfbage eftersom den har tagit mycket plats här hemma och stått i vägen för alla. Sen var vi och handlade lite på CoopForum. Och nu har vi varit hemma en stund och kollat lite på lägenheter har vi tur så får vi kanske en lägenhet snart så vi håller tummarna, och skulle de nu vara så att vi får den så är det faktiskt inflyttning redan nu på måndag :) hoppas hoppas.

Sen har här ätits äggsmörgås med kaviar och Melwin har ätit gröt :).

I morgon är älsklingen ledig så beroende på väder skall vi försöka att hitta på något kul.

Nu skall vi nog se på en film så kram på er och hoppas ni haft en bra dag!! 


Mammas lilla pirat

Vi var på sjöfartsmuseet när Melwins storebror var här och då köpte jag och min man en piratebandana till Ludwig men jag var bara tvungen att prova den på Melwin idag och den blev jätte söt på honom så måste nästan köpa honom en lika dan :)      

         


Gästbok

Nu har jag öppnat en Gästbok så ni får gärna skriva någonting där så skulle jag bli glad :) En hälsning eller nått ni vill jag skall skriva om kanske eller kommentarer på min blogg :)


Ny vecka

Så nu går vi in i en ny vecka och nya möjligheter :) hoppas att vädret får fortsätta som det gjort dom två senaste dagarna det har ju varit underbart väder ute. Melwin har ätit sin lunch ute nu tre dagar i rad. 

Har fortfarande inte fått tag i BVC och dom skall finnas för våra barn hmmm de BVC som vi går till är i alla fall skit, fattar inte att sånna människor kan jobba på ett ställe där man skall bry sig om barn men känns som dom skiter i dom. Har ringt två dagar i rad och lämnat in meddelande på deras telefonsvarare där dom klart och tydligt säger att lämna ett meddelande efter pipet så ringer vi upp samma dag eller dagen efter.....hmmm konstigt för samtalet därifrån verkar vara långt borta. Nu börjar visserligen Melwin att bli lite bättre men jag vill endå göra ett allergi test för att se om han kan vara allergisk.

Så vad har mer hänt i mitt liv...ja inte så där jätte mycket eftersom att Melwin inte vart helt 100 så har det varit väldigt lugnt. Men denna veckan är han bättre och vi skall försöka hitta på lite saker :). I morgon är hans pappa ledig så då kanske vi kan hitta på något kul vi får väll se. 

Nu skall jag i alla fall gå och slänga in en tvätt sen skall jag sätta mig på balkongen och läsa en bok. 

Kram på er!! Hoppas att ni njuter av de fina vädret


Onsdag

Så var det Onsdag igen och lilleman är fortfaranade sjuk....är det normalt?+ Har försökt få tag i BVC hela dagen men inget svar, så hoppas att dom ringer tillbkaa i morgon annars skall jag terra dom i morgon och ringa hela dagen :).

Det komiska är att näsan rinner och han hostar en hel del men han är ändå pigg och glad och äter som en häst, och det är väll därför som inte vill göra någonting på BVC. Påstår att man är för orolig....men det kan ju vara någonting. Jaja jag skall i alla fall ringa dom i morgon om dom inte ringer tillbaka till mig. 

Så vad händer idag?? Ja du ingen aning vädret är ju underbart ute, så ut ska vi men jag vet ännu inte vad vi skall hitta på. Magnus och jag skulle behöva köpa oss ett par varsinna skor kanske är det man skall åka iväg och göra i detta fina väder.....nja känns som man skall vara ute men dte är ändå akut för min man att ha ett par skor för han går runt i sina vinterkängor ännu....haha. 

Nu har lilleman vaknat efter att bara ha sovit en timme, shit asså han sover ju ingenting nu för tiden ska det verkligen vara så....

Så nu måste jag avsluta ta en dusch och göra mig i ordning för att gå ut i det underbara vädret :) Puss på er :)


Bloggtorka

Jag har verkligen haft bloggtorka och inte vetat vad jag skall skriva, och inte heller egentligen vad det är som är så intressant att läsa....sen måste jag väll också erkänna att det är jobbigare att skriva varje dag när man inte har en egen dator utan hela tiden måste låna någons.

Så en uppdatering av vad som har hänt...Melwin är fortfarande snuvig och hostig verkar inte som det ger med sig men frågan är om det verkligen är en förkylning eller om det är så att han kan vara allergisk.

I helgen hade vi Ludwig här på besök och för er som inte vet vem de är så är det min mans äldsta son han fyller 5 nu till sommaren. Eftersom Magnus jobbade både onsdag, torsdag och fredag så försökte jag att hitta på något kul med Ludwig och i torsdags så var min mamma ledig så hon passade Melwin och jag och Ludwig åkte till Lek och Buslandet. Det verkade som det uppskattades, men trött var han när vi kom därifrån :). På lördagen när Magnus var ledig var det meningen att vi skulle åka till Borås Djurpark men det bokstavligen vräkte ner den dagen så vi bestämde oss för att göra nått annat och meningen var då att vi skulle gå på Universeum istället men när vi kom dit så var det kö enda ut till ingången så där hade vi lätt fått stå i 40 min, så vi bestämde att vi åker och fikar och sen går vi på sjöfartsmuseet, verkade uppskattas de också så det gjorde nog inte så jätte mycket eftersom vi inte hade sagt något innan heller vad vi skulle göra så hade han ju inte förväntat sig något heller och det var ju bra. 

Igår fick jag hämta ut mitt körkort också, eftersom jag gift mig och bytt efternamn så måste ja skaffa ett nytt körkort.

Och idag händer inte sådär jätte mycket jag skall försöka hitta en barnläkare som jag kan ta Melwin till för att se om det är en vanlig förkylning eller om det kan vara någonting annat.

Kram på er och hoppas att allt är bra med er


Onsdag!

Idag har det varit en stressig dag. Morgonen började med att klippa pappa och sedan köra honom ner till tågstationen för han skulle åka till Stockholm och köpa bil, en stor bil så alla får plats :). Så han skulle sova en natt hos våran bror och hans familj som bor i Uppsala för att sedan åka tillbaka hem i morgon. 

När jag hade kört pappa och kommit hem igen så sa min lillebror att jag skulle ringa min mamma som behövde min hjälp så jag fick hämta upp henne och köra henne ner tillbaka till sitt jobb. Sen var det bara att skynda hem mata lilleman, mata mig själv, gå ut med hunden igen och duscha för att sedan åka iväg till Öppna förskolan.

Där vi trillade in en liten stund innan sångstund :) Melwin tycker att det är jätte kul med sångstunderna han verkligen spänner öpp ögonen och försöker att sjunga med, det är så himla kul att se honom. Han älskar att ligga på mattan där och prata med dom andra barnen på deras eget hemliga språk som vi vuxna inte förstår oss på :). När sång stunden var slut så målade jag de hand- och fotavtrycket av Melwin som vi gjorde första gången vi var där, och det torkade på bara en halv timme så det fick vi ta med oss hem och jag hade köpt en ram på IKEA som jag satte in de i. Skall försöka ta ett kort på de och visa. 

Sen åkte vi till biblioteket där jag lånade några sångböcker med cd-skiva, en bok om babymassage, en bok om hundmassage och en bok om hundlydnad. Så skall försöka hinna med att låna annars så får jag låna om dom som var intressanta. 

Efter biblioteket var klockan redan 16.00 och vi skyndade hem där Melwins pappa snart skulle vänta :). Melwin åt lite mat och sen kom mormor som inte ville åka med oss till zoo affären och valde hellre att stanna hemma och mysa med Melwin. Magnus och min lillebror hade nämligen försökt att hitta en zoo affär här i Göteborg där det fanns reptiler och det gjorde de här på Mölndals zoologiska som ligger precis vid MölndalsCentrum. 

När vi hade varit där en stund åkte vi hem och lagade lite mat som blev kyckling, ris, sås och tortillabröd riktigt gott. Och så kollade vi på film nu kommer jag inte ihåg vad filmen hette men den var faktiskt bra :)

Så nu skall jag gå och göra mig i ordning för att sova och hoppas att ni haft en bra dag och får en bra natt!!

Kram på er!!


Vänskap

Ibland händer det saker som man inte riktigt rår över, ibland förlorar man vänner som man inte kan styra över och ibland försvinner dom av andra andledningar.

Nu börjar det närma sig den dagen då en av mina närmsta vänner lämnade denna jorden. Och då börjar man automatiskt att tänka på vänner man har förlorat här i livet av olika andledningar, och man tänker efter varför det blev så, ibland vet man inte riktigt varför och ibland kanske man har varit för stolt för att ta upp kontakten med folk, saker man kanske ångrar idag men är för feg för att ta tag i eller för stolt för att glömma vissa saker. Sen finns det situationer där man har förlorat vänner och man egentligen inte riktigt vet varför.

Kanske är det så det skall vara här i världen vi skaffar vänner och vi förlorar dom hur ont det en kan göra och hur hårt det än känns så kanske det är meningen att det skall vara så. Vem vet? Jag vet inte och jag förstår inte alltid varför och ibland önskar jag att jag hade handlat annorlunda men det är försent för det nu.  


Förlåt här kommer en uppdatering

Sorry, jag ber verkligen om ursäkt för den dåliga uppdateringen , men som jag har skrivit tidigare så har ju våran särm till våran bärbara dator gått sönder och vi har inte fått tag i någon. Så har haft svårt att komma åt datorerna här hemma för dom ä oftast upptagna. Så nu passar jag på att låna mammas dator medans hon jobbar och medans Melwin sover så får jag några minuter över till att kolla datorn.

 

Sen har vi varit ute en hel del så det har inte funnits så mycket tid för att sitta framför datorn vi får ju passa på medans det är fint väder, man vet ju aldrig hur länge det håller i sig.

Så några uppdateringar över vad som har hänt....ja det är ju egentligen inte så jätte mycket. Melwin blev frisk för några dagar sedan men han har fortfarande hostan kvar. Men annars har vi varit ute och gått en del, Melwin har åkt ruschkana och gungat med sin pappa fast han verkade inte bry sig så mycket om de han tyckte mest det var roligt att titta runt på allt som rörde sig. Han försöker att krypa, det dröjer nog inte länge till får vi hoppas :).

 

Idag har vi varit på BVC och Melwin fick sin vaccination som han skulle haft när han var 5 månader men eftersom 3 månaderssprutan vart så försenad så fick vi ju skjuta upp denna också. Men idag blev det gjort :) min lilla skatt blev lite lessen men det gick snabbt över. Sen så kollade doktorn på honom och allt såg jätte bra ut, han hittade inget att anmärka på sa han utan han ser jätte bra ut, snacka om att man blir stolt som förälder när dom säger så :)

Melwin vägde idag 8190 gram och var 70 cm lång, hans huvudomfång var 46,1 cm, stora killen, det går så fort jag menar han är ju redan 6 månader gammal.

Han äter som en häst i och för sig så det är ju inte så konstigt att han växer, men det är ju så kul att mata honom för han älskar verkligen allt han får.

allt ifrån köttfärssås och spaghetti till rödspetta och potatis, nudlar och grönsaker, ja jag skulle kunna rabbla upp en massa saker som han har smakat på :) men tror inte att det är så intressant att läsa om.

 

Vi har också satt ihop min gamla spjälsäng som jag hade när jag var liten så vi försöker att få Melwin att sova i den, i alla fall att han börjar där. För han vaknar ju på natten fortfarande och vill äta. Men det har gått bättre än jag trodde som längst har han sovit i 4 timmar i sin säng så det är bra.

 

Sen skall jag ju också berätta att fotografierna ifrån öppna förskolan har kommit :) dom blev jätte fina, fast man ser att han var trött och sjuk på kortet. Men det gör inget han är lika vacker ändå :)

 

Sen har jag anmält mig och Obelix till en hundkurs, det vet jag inte om jag har skrivit någonting om . Men det är en Inkallningskurs som börjar den 11 maj på HundensHus som ligger här i Högsbo. Det skall bli jätte kul att gå dit och jag hoppas verkligen att det skall hjälpa. Sen vet jag att jag skrev om att vi hade bytt foder till Obelix och vi köpte nått för känslig mage, men han gick inte upp någonting på det så vi gick till en annan djuraffär och snackade med dom, och där var det en tjej som hade en rottis som hade samma problem för hon gick inte heller upp i vikt så hon rekomenderade oss ett annat foder som vi skulle blanda med det för känslig mage, för det fodret som vi hade fått rekomenderat tidigare det är ju inget som dom går upp i vikt på och det hade inte hon på det andra stället sagt till mig. Det som vi köpte nu då skulle hjälpa till så att han går upp i vikt och att de hjälper till att bygga på musklerna i samband med kondition. Så Obelix har ett ordentligt promenadschema. Hon rekomenderade också att man kan ge honom en del hundgodis som också gör att han går upp i vikt. 

 

Sen måste jag också berätta att jag och Magnus var på en föreläsning som hette "Mitt liv som hund", det var verkligen jätte intressant. Han som pratade hade 45 års erfarenhet av hund, han har jobbat som väktare med hund (hundförare). Han hade även varit livvakt åt Olof Palme och åt kungafamiljen. Och han berättade om sitt liv och hans hundar. Han hade bland annat haft en Rottis, det var en av dom finaste rottisarna jag hade sett måste jag säga!!

Så när vi har gått denna kursen som vi har inbokad nu så skall vi nog gå en kurs hos honom också för han verkade grymtduktig. 

 

Nu vet jag inte riktigt vad jag skall skriva men jag lovar att uppdatera lite oftare!! Och så fort vi får tag i en dataskärm så skall jag börja skriva varjedag :) Så om det är någon som har en skärm som bara står och skräpar så hojta till :)

Kram på er


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!